20 Eki 2009

Fark Etmeden Diyetin Tüyoları


• Sağlıklı kilo verme programını uygularken beslenmenizde, hindi eti ve lahana çeşitlerini tercih etmek tiroidinizin çalışmasını hızlandırır. Eğer tiroid ile ilgili herhangi bir sağlık sorununuz yoksa haftanın 1 veya 2 günü 4 köfte kadar hindi eti yiyebilirsiniz.

• Tuzsuz yer fıstığı, ceviz, badem ve fındık gibi yağlı tohumları, zaman zaman ara öğünlerinizde 1 avuç kadar tüketmeniz sağlıklı yağları bitkisel besinlerden almamızı sağlayacaktır. Sağlıklı bitkisel yağları ve beraberinde bitkisel kimyasalları almak vücutta yağ yakınımın artmasına yardımcı olmaktadır.

• Salatalara nar tanesi veya nar ekşisi koymak önemlidir. Nar, içerdiği antioksidan aktif maddeler ile bağışıklık sisteminizi koruyarak daha sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur.

• Sağlıklı kilo vermek için haftanın 2–3 günü kahvaltılarınızı 1 kase az yağlı süt içerisine 1 orta boy armudu doğrayıp 5 yemek kaşığı yulaf ile karıştırarak tüketmeniz etkili bir alternatif olacaktır.

• Yemek sonrasında ara öğün olarak tüketilen kuru meyve alternatifleri, hem içeriğindeki zengin antioksidanlar nedeniyle hem de metabolizmayı sürekli aktif tutması nedeniyle mutlaka kullanılmalıdır.

• Sağlıklı kilo verirken öğün öncesinde mutlaka 1’er kase hem öğle hem akşam sıcak veya soğuk bir çorba içmek kilo yönetiminizi sağlamada en iyi yoldur. Böylece öğünde midemizi çorba gibi besleyici bir besinle hacim kazandırarak fazla kalori almayı engelleyip kilo vermenizi hızlandıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yasal Uyarı

YASAL UYARI

Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

ALTERNATİF TIB

Son çeyrek yüzyılda modern yaşam tarzının getirdiği, kötü beslenme, hareketsizlik ve stres etkileri yaşamımızın dengesini alt üst etmiş durumdadır. Bu gibi nedenlerden dolayı çağımızda hastalıklarda artışlar görülmüştür. Tıp ilerlemesine rağmen, her derde deva olamamıştır. Bu gelişmeler üzerine asıl çarenin doğada olduğu anlaşılmıştır. Eskiden "kocakarı ilaçları" olarak tabir edilen yöntemlerin, günümüzde Alternatif Tıp inceleme alanına girmesi ile bitkilerin vucudumuz üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Doğadaki meyveler,sebzeler, baharatlar ve şifalı bitkiler bizlere doğanın bir hediyesi, yaradanın bir ikramıdır. Bizim bu ikramdan yararlanmamız alternatif tıbbın ortaya çıkışına ortam hazırlamıştır.