20 Eki 2009

Dekolte bakımı


Her geçen yıl ve çevremizdeki etkenler yalnız yüz ve göz çevrenizi değil, aynı zamanda boyun ve dekolte bölgenizdeki cildinizi de yaşlandırmakta. Bu nedenle özen gösterilmeyi, korunmayı ve bakımı fazlası ile hak ediyor.

Bunun için en az yüzünüz kadar, ince bir deri ile kaplı olan dekolte bölgenizi de güneşin zararlı etkilerinden korumalısınız.

Dekolte bölgenize nemlendiricilerle, kremlerle, maskelerle, peelingler ile bakım yapın. Ancak bu ürünleri seçerken dekolte bölgenizdeki cildinizin ince yapısını gözardı etmeyin. Masaj yaparak güçlendirin. Yapabilecekleriniz bunlar ile sınırlı değil.

Dekolte bakımı için nelere dikkat etmeli?

- Güneşe çıkmadan evvel koruyucu ürünler kullanın.

- Üstsüz güneşlenmeyin.

- Özel boyun ve dekolte kremleri ile düzenli bakım yapın. Bu kremler, göğüs bölümünün gerginleştirilmesi için, günlük duş ya da banyodan sonra yıpranmış kısımlara dairesel hafif hareketlerle sürülür. Bu işlem spordan, saunadan veya güneş banyosundan sonra yapıldığında özellikle rahatlatıcı olur.

- Bust forming (göğüs biçimlendirici) kremleri çenenize kadar sürün.

- Myolifting (kür halinde) veya gece kremleri sürerek bu bölgenin bakımını yapın.

- Dekolte bölgenizde küçük sivilceler varsa o bölgeye bakım maskesi uygulayın.

- Boyun, boyun altı ve meme bölgesini sık sık nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

- Sütyen alırken sıkı olmamasına dikkat edin ve alttan destekli olanları tercih edin.

- Çok sıcak su ile duş almayın.

- Her banyodan sonra soğuk su ile masaj yapın.

- Sütyensiz spor yapmayın.

- Sert peeling uygulamalarından kaçının.

- Yastıksız veya ince bir yastık ile uyuyun.

- Bu bölgede ince kılcal damarlar beliriyorsa, sert masajlar yapmaktan kaçının.

- Sürekli yüzüstü yatmayın.

- Çok sık kilo alıp vermeyin. Düzensiz bir şekilde kilo alıp vermek, bir süre sonra memelede elastikiyet kaybına yol açıyor. Ayrıca dokular zayıflıyor ve göze hoş görünmeyen çatlaklar da oluşuyor.

- Özellikle günde yarım saat boyun, omuz ve kolları çalıştırıcı egzersizleri ihmal etmeyin.

- Sigara vücudunuzdaki hücre yenilenmesini olumsuz etkiliyor ve tüm organlarınız gibi memeleriniz de bundan nasibini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yasal Uyarı

YASAL UYARI

Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

ALTERNATİF TIB

Son çeyrek yüzyılda modern yaşam tarzının getirdiği, kötü beslenme, hareketsizlik ve stres etkileri yaşamımızın dengesini alt üst etmiş durumdadır. Bu gibi nedenlerden dolayı çağımızda hastalıklarda artışlar görülmüştür. Tıp ilerlemesine rağmen, her derde deva olamamıştır. Bu gelişmeler üzerine asıl çarenin doğada olduğu anlaşılmıştır. Eskiden "kocakarı ilaçları" olarak tabir edilen yöntemlerin, günümüzde Alternatif Tıp inceleme alanına girmesi ile bitkilerin vucudumuz üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Doğadaki meyveler,sebzeler, baharatlar ve şifalı bitkiler bizlere doğanın bir hediyesi, yaradanın bir ikramıdır. Bizim bu ikramdan yararlanmamız alternatif tıbbın ortaya çıkışına ortam hazırlamıştır.