21 Eki 2009

Kınaağacı-Hınna ve faydaları


Kınaağacıgiller familyasındandır. Anayurdu Hindistan'dır. Akdeniz ikliminde yetiştirilir. Dalları ayrık, kabuğu beyazımsı, karşıt yapraklı bir ağaçtır.

Çiçekleri keskin kokulu ve beyaz renklidir. Yaprakları kurutularak kına elde edilir. Elde edilen kına saçları ve parmakları boyamakta kullanılır.

Yararları: Ayak terlemelerini önler. Dolamaya karşı kullanılır. Uyuza ve egzamaya karşı faydalıdır. Guatrın üstüne bağlanırsa, yararı görülür. Sarılığa, idrar zorluğuna, gastrite ve kolite karşı faydalıdır. Ağız yaralarını ve deri çatlaklarını tedavi etmede kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yasal Uyarı

YASAL UYARI

Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

ALTERNATİF TIB

Son çeyrek yüzyılda modern yaşam tarzının getirdiği, kötü beslenme, hareketsizlik ve stres etkileri yaşamımızın dengesini alt üst etmiş durumdadır. Bu gibi nedenlerden dolayı çağımızda hastalıklarda artışlar görülmüştür. Tıp ilerlemesine rağmen, her derde deva olamamıştır. Bu gelişmeler üzerine asıl çarenin doğada olduğu anlaşılmıştır. Eskiden "kocakarı ilaçları" olarak tabir edilen yöntemlerin, günümüzde Alternatif Tıp inceleme alanına girmesi ile bitkilerin vucudumuz üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Doğadaki meyveler,sebzeler, baharatlar ve şifalı bitkiler bizlere doğanın bir hediyesi, yaradanın bir ikramıdır. Bizim bu ikramdan yararlanmamız alternatif tıbbın ortaya çıkışına ortam hazırlamıştır.