
Gastroenteroloji de Çörek Otu ile geliştirilen yeni klinik ve terapötik uygulamalar
Çörek otu DNA hasarlarını azaltmaktadır dolayısıyla azoksimetan gibi ikinci derece toksik ajanlara (zehirli maddelere) maruz bırakılmış kolon dokularındaki kanser gelişimini de önlemiştir.
Bağırsak mukozasında glikoz emilimi olumsuz etkilenen ve ayrıca glikoza bağlı (aracılı) insülin salgılanması (sekresyonu) gibi glikoz intoleransı (tolerans bozukluğu) gösteren diyabet (şeker) hastalarında ise büyük terapötik (iyileştirici) etkiler göstermiştir.
Çörek otunun karaciğeri kurşun gibi toksik metallerin zararlı etkilerinden koruduğu ve karbon tetraklorit gibi kimyasallara maruz bırakılan karaciğer dokusunda ise lipit peroksidasyonu azalttığı görülmüştür.
Dr. Shailendra Kapoor’un
“Emerging clinical and therapeutic applications of Nigella sativa in gastroenterology” adlı makalesinin çevirisidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder