9 Nis 2009

Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı beslenmek için özel bilgiler

- Bal ve bal ürünlerinin bütün hastalıklarda ana madde olarak kullanılmasının zaruriliği bir kere daha dile getirilmelidir.



- Dünyamızın üçte ikisinin sularla kaplı olduğu, denizlerimizdeki balıkların aynı oranda hastalıkları da tedavi ettiği, balık ürünlerinin ve yağlarının insan sağlığı tedavisinde ön plana çıkarılması gereklidir.



- Yiyecek ve içecekler bedenin ilacıdır. Maddesiyle ve suretiyle etki eder.



- Bir öğünde mesela embriyolu buğday ekmeği, koyun eti, kümes hayvanları ile hafif tatlılar, küçük lokmalarla çok çiğneyerek ve meyvelerden incir ve kuru üzümle yenerek ideal beslenme sağlanabilir.



- Yaz günlerinde soğuk yiyecekler, kış günlerinde sıcak besinler alınmalıdır. Yemek zamanı kısa tutularak öğün aralarındaki zaman dilimleri açılmalı, hazım karışmamalıdır.



- Ekşi yiyecekler her zaman yenirse bedene zararlı, ihtiyarlatıcı uzuvları kurutucudur. Tedavi edici olarak kullanılabilir.



- Tatlı yemekler mideyi rahatlatır, bedeni ısıtır, safrayı tahrik eder. (Devamlı yenmemek şartıyla.)



- Tuzlu gıdalar bedeni kurutur, safra yapar, şehveti arttırır, uzuv ve kuvvetlere zarar verir.



- Tatlıyla ekşi birbirinin panzehiridir.



- İki öğün yemek ruha hafiflik ve sıhhat verir. Şefaate sebeptir.



- Hastalıkların çoğu tokluktandır. Bundan korunan kimse ömrünü afiyetle geçirir. Balıkla yoğurdu beraber yemek bedene zarardır. “Bazen cüzam ve felç gibi müzmin hastalıkların sebebidir” denmiştir.



- Yoğurtla ekşi, pilavla sirke, sütlaç üzerine nar veya üzüm de mideye zararlıdır ve yenmemelidir. “Yenirse bunların ilacı, ekmekle kuru üzüm yemek olup, bunu yapan hayat boyu doktora muhtaç olmaz” denmiştir.



- Sütlü gıdalar beraberce yenmemelidir. (Süt, peynir, lor, kaşar)



- Sebzelerle (az pişmiş veya taze) et beraber iyi bir besindir. Etle yoğurt birbirini tamamlar. Meyveyle sebze, sütle et, meyve ile et, pirinçle patates, patatesle ekmek beraberce yenmez, pişirilmez.



- Baharatlarla, kekik, nane, maydanoz, dereotu, zencefille yemekleri süsleyin, şifadır. Nimet olan yemeği severek, isteyerek, çiğneyerek dikkatlice ve başka bir şeyle meşgul olmadan, konuşmadan, televizyon seyretmeden yiyelim. Farkı fark ediniz.



- Her zaman vazgeçmeyeceğimiz taze meyve, sebze, deniz mahsulü, bakliyat, kurutulmuş kavrulmamış yemişlerle yaşam enerjinizi maksimum düzeyde tutabilir enerji kalkanınızı kuvvetlendirip korunabilirsiniz.



- Haftada bir gün yemek yemeyin, sadece sıkılmış taze meyve suyu için.



- Kızartmayla beslenmeyin.



- Tuz ve şeker yerine doğal tatlandırıcılarla beslenin.



- Acıkmadan asla yemeyin.



- Yemek yerken mümkünse arpa ekmeği yahut kepekli buğday unuyla karışık arpa ekmeği yiyin.



- Embriyonsuz beyaz ekmek alışkanlık yapar. Posadır.



- Devamlı et yemek kalbi karartır. 41 gün hiç yağlı ve et yememek de doğayı değiştirir.



- Yemeğin lezzetini bulacak kadar aç olun. Mümkünse tek bir çeşit yemekle yetinin. Cisim sıhhat ve sürura, kalp hayat ve huzura kavuşsun.



- Yemeğin ölçüsü midenin üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini ise havaya ayırmaktır.



- Bütün yemeklerin en iyisi ve sevgilisi ve kalpte incelik hasıl edeni, arpa ekmeği, mercimek çorbası ve su kabağından yapılan herizdir. Bunu yiyenin 30–40 adam kuvvetinde bulunacağı ve gece ibadetine sebep olabileceği söylenmiştir.



- Mevsiminde taze meyve, değilse tabi yolla kurutulmuşunu yiyin.



- Mübarek balı sabahleyin aç karnına yiyen, içen, her hastalıktan şifa bulur.



- Karbonhidratlı yiyecekleri, sebzeleri kaynatmadan veya kaynayan suyunu dökmeden, tıkırında öldürerek yiyiniz ki beden enerjiniz artsın. Aksi takdirde bedenin yediğiniz posalardan alacağı bir şey, besin yoktur.



- Mevsim dışı yiyecekler, kırmızı et, suni yemle beslenen kümes hayvanları, beyaz un ve beyaz şeker gıdalarından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.



- Bol miktarda ılık su içmelidir.

Hiç yorum yok:

Yasal Uyarı

YASAL UYARI

Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

ALTERNATİF TIB

Son çeyrek yüzyılda modern yaşam tarzının getirdiği, kötü beslenme, hareketsizlik ve stres etkileri yaşamımızın dengesini alt üst etmiş durumdadır. Bu gibi nedenlerden dolayı çağımızda hastalıklarda artışlar görülmüştür. Tıp ilerlemesine rağmen, her derde deva olamamıştır. Bu gelişmeler üzerine asıl çarenin doğada olduğu anlaşılmıştır. Eskiden "kocakarı ilaçları" olarak tabir edilen yöntemlerin, günümüzde Alternatif Tıp inceleme alanına girmesi ile bitkilerin vucudumuz üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Doğadaki meyveler,sebzeler, baharatlar ve şifalı bitkiler bizlere doğanın bir hediyesi, yaradanın bir ikramıdır. Bizim bu ikramdan yararlanmamız alternatif tıbbın ortaya çıkışına ortam hazırlamıştır.